Σεμινάριο Διεθνών Σχέσεων από το A.C.T. σε συνεργασία με το φροντιστήριο Μ.Ε. “Αριστοτέλειο”.

  • Published

Σεμινάριο Διεθνών Σχέσεων από το A.C.T. σε συνεργασία με το φροντιστήριο Μ.Ε. “Αριστοτέλειο”.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του κολλεγίου “ΑΝΑΤΟΛΙΑ” και του φροντιστηρίου μας πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαρτίου, στο ξενοδοχείο “ΦΑΙΔΩΝ”, σεμινάριο σχετικά με τις συγκρούσεις, τη διπλωματία και την οικοδόμηση της ειρήνης σε περιόδους κρίσης.
Η κεντρική ομιλήτρια, κ. Μαρία Κυριακίδου, διδάκτορας του πανεπιστημίου του Λονδίνου και διευθύντρια σπουδών στον τομέα των Διεθνών Σχέσεων και των Ανθρωπιστικών Επιστημών φώτισε από διαφορετικές οπτικές γωνίες τη δυναμική των συγκρούσεων και παρουσίασε τρόπους διαβούλευσης και διπλωματίας για την επίλυση των διαφορών σε οποιοδήποτε τομέα και αν εμφανίζονται.
Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της διάλεξης ήταν η μελέτη συγκεκριμένης περίπτωσης που χρησιμοποιήθηκε ως παράδειγμα για ομαδικές δραστηριότητες.
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν διαδραστικά και ν’ αποκτήσουν δεξιότητες σε θέματα επικοινωνίας, διαλόγου, διαπραγμάτευσης και συμφιλίωσης με τη μέθοδο “Win – Win”.
Το εργαστήριο (workshop) “έκλεισε” με τις παρουσιάσεις των προτάσεων

– που πραγματικά μας εξέπληξαν με την ευρηματικότητά τους – και την ψήφιση των δύο καλύτερων από κριτική επιτροπή που αποτελούσαν γονείς των μαθητών οι οποίοι δεν παρακολουθούσαν παθητικά, αλλά συμμετείχαν ενεργά στην όλη διαδικασία! Οι ομάδες που διακρίθηκαν βραβεύτηκαν για την πρωτοτυπία τους και όλοι οι συμμετέχοντες πήραν βεβαίωση παρακολούθησης.
Ο κ. Ευριπίδης Κωνσταντινίδης, εκπρόσωπος του A.C.T., διαβεβαίωσε ότι το σεμινάριο, εξαιτίας της ενθουσιώδους συμμετοχής, θα επαναληφθεί την επόμενη σχολική χρονιά στον τομέα της Πληροφορικής με θέμα “Δημιουργώντας εφαρμογές για κινητές συσκευές με τον App Invertor”. Από την πλευρά μας – τόσο η διεύθυνση όσο και οι καθηγητές του “Αριστοτελείου” – αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε το κολλέγιο για αυτή την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εμπειρία που όλοι βιώσαμε και αναμένουμε την επόμενη με χαρά!

Η υπεύθυνη σπουδών
Αρετή Δήμου