Ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού από το φροντιστήριο «Αριστοτέλειο» (video, pics)

  • Published

Ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού από το φροντιστήριο «Αριστοτέλειο» (video, pics)

Η επιλογή σπουδών και επαγγέλματος ήταν το αντικείμενο εκδήλωσης επαγγελματικού προσανατολισμού που διοργάνωσε χθες, Σάββατο, το φροντιστήριο Μ.Ε. «Αριστοτέλειο» στην κατάμεστη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δήμου Φλώρινας.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δρ. Κωνσταντίνος Κότιος, Διδάκτορας Α.Π.Θ., σύμβουλος σταδιοδρομίας της εταιρείας EMPLOY και συγγραφέας της σειράς οδηγών Σπουδών «ΕΠΙΛΕΓΩ Σπουδές & Επάγγελμα» από τις Εκδόσεις Πατάκη.

Ο Δρ. Κότιος ενημέρωσε μαθητές και γονείς για όλες τις επικείμενες αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής, για όλα τα νέα δεδομένα αναφορικά με τις πανελλήνιες εξετάσεις αλλά και τη νέα κατανομή των σχολών στα 4 επιστημονικά πεδία, βοηθώντας στην έξυπνη επιλογή ομάδας προσανατολισμού.

Επίσης, παρείχε αναλυτική ενημέρωση για τις σχολές και τα επαγγελματικά δικαιώματα των τμημάτων του μηχανογραφικού, λύνοντας απορίες και σε ειδικά δεδομένα, όπως Ειδικές Κατηγορίες Υποψηφίων, Μετεγγραφές, Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, Μηχανογραφικό Κύπρου. Τέλος, μέσα από πρωτοποριακές έρευνες, συζήτησε για τις σύγχρονες τάσεις της αγοράς εργασίας και τα επαγγέλματα του μέλλοντος και παρουσίασε καινοτόμες ειδικότητες και εξειδικεύσεις.

Η Διευθύντρια Σπουδών του φροντιστηρίου «Αριστοτέλειο», Αρετή Δήμου, τόνισε από την πλευρά της πως δέσμευση αλλά και προτεραιότητα του φροντιστηρίου, πέρα από το διδακτικό έργο, είναι η διαρκής προσπάθεια να είναι δίπλα στις ανησυχίες και τις ανάγκες για πλήρη και ολοκληρωμένη ενημέρωση, τόσο σε θέματα που αφορούν στο εξεταστικό σύστημα, όσο και στο γενικότερο πλαίσιο του επαγγελματικού προσανατολισμού και της σωστής επιλογής σπουδών.