Βιωματικό εργαστήρι δημιουργικής γραφής στο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ

  • Published

Βιωματικό εργαστήρι δημιουργικής γραφής στο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ

Η Ισαβέλλα Πρίτσα είναι πτυχιούχος του τμήματος ΦΠΨ, με ειδίκευση Ψυχολογίας, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και νυν φοιτήτρια στην κατεύθυνση ζωγραφικής του Εικαστικού Τμήματος της ΑΣΚΤ Αθηνών. Έχει πτυχίο πιάνου και ανώτερων θεωρητικών, ειδικού αρμονίας Και αντίστιξης, σεμινάρια δημιουργικής γραφής και εγκληματολογίας. Φοιτά παράλληλα στο ΠΜΣ Δημιουργικής Γραφής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το ΑΠΘ στην κατεύθυνση συγγραφής.

Έχει εκδοθεί το βιβλίο της ” η ανατομία ενός καλλιτέχνη” από τις εκδόσεις Ελκυστής το 2020, αλλά και το διήγημα της “Γαλάζιο Φως” στην ανθολογία “Αναζητώντας μιαν άλλη Γη” από τις εκδόσεις Πηγή ,το 2021. Έχει κυκλοφορήσει το βιβλίο της “Το χρυσό κρεμμύδι είναι καλύτερο” και “Η μικρή Άρκτος” από τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές το 2021, καθώς και το παραμύθι της “Carpe Noctem” από τις Εκδόσεις Γλαρόλυκοι, το 2021. Διηγήματά της υπάρχουν στις ανθολογίες ” Epic, θρύλοι της φαντασίας, Ανθολογία ηρωικής φαντασίας”, ” Lockdown, Ανθολογία με ιστορίες τρόμου και φαντασίας”, και ” Η πτώση των Θεών II, Ανθολογία διηγημάτων εμπνευσμένων από το έργο του Λαβκραφτ” και Ανθολογία “Larry Niven 2020” που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές. Το 2022 έχει κυκλοφορήσει το βιβλίο της “Δύο μικρά νομίσματα” από τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές και “Αποσπερίτης” από τις Εκδόσεις Ελκυστής, αλλά συμμετέχει και με 3 διηγήματα και μία νουβέλα στην Ανθολογία “Θρύλοι του Σύμπαντος Χ” από τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές. Το 2023 έχουν εκδοθεί τα βιβλία της ” Sarabande” και η “Κατσαρίδα της άμμου” από τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές. Ιστορίες της υπάρχουν στο περιοδικό Nyctophilia και Γλαρόλυκοι και στο κανάλι Greg Audiobooks.

Τέλος έχει εικονογραφήσει την ποιητική συλλογή ” Άνθρωπος Εδώ” της Στέφης Θεοδότου, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Λιβάνη και Ανθολογία ” Η Επόμενη Ημέρα” από τις Εκδόσεις Rising Star. Έργα της υπάρχουν στη μόνιμη συλλογή του νοσοκομείου Ιασώ , αλλά και φωτογραφίες της έχουν εκτεθεί στα πλαίσια του Athens Festival 2022, στο Μουσείο Μπενάκη.